In het wit

Je bent al lang geen uitzondering meer wanneer je niet in het wit trouwt. Toch blijft ivoor-wit een populaire keuze voor een bruidsjurk. Dit ivoor is een warme en vriendelijke variatie van wit.

Wanneer je puur wit aandoet en het is niet jouw kleur, kunnen er minder vriendelijke dingen gebeuren. Dan zie je bijvoorbeeld op alle trouwfoto’s een donker schaduw liggen op je gezicht terwijl je juist zou moeten stralen van geluk. Kraakhelder wit kan er voor zorgen dat jouw huid er oud en vaal uit ziet, zelfs na een beautybehandeling.

Mensen die bij mij komen voor een kleuradvies zijn vaak oprecht verbaasd over het effect van verschillende tinten wit op hun uitstraling. Tijd dus om in te zoomen op wit:

  • off-white, roséchampagne en melkwit staan mooi wanneer blauw, zilvergrijs en babyroze ook bij je passen. Deze witten zijn niet te warm of te intens, maar zorgen er voor dat de teint er zacht en natuurlijk uit ziet.
  • crèmewit, gebroken wit en roomwit zijn warmer en passen beter als goud, bruinen en zalmrozen jouw kleuren zijn.
  • ivoor staat bijna elke bruid, zolang het niet te geel is voor de ‘koele’ bruiden.
  • puur wit, sneeuwwit en krijtwit zijn voor bruiden die krachtige, koele kleuren kunnen dragen als kobaltblauw met magenta.

Wat als je toch in het puur wit wilt trouwen, maar het past niet helemaal bij je? Dan zijn er gelukkig toch mogelijkheden om het intense effect van de kleur iets te dempen:

  • introduceer een extra kleur naast het wit. Bijvoorbeeld jouw signature colour waardoor jij er prachtig uitziet. Gebruik deze dan zo dicht mogelijk bij je gezicht zodat het optimaal voor je kan werken.
  • kies de tinten voor je make-up met goede ondertoon en dit geldt ook voor je haarkleuring! Lang haar kun je los dragen zodat het jouw gezicht in ieder geval omlijst met de juiste kleur.
  • gebruik jouw metallics voor sierraden of borduursels, want deze zorgen op een eenvoudige maar zeer effectieve manier voor een harmonieus beeld.
  • kies de kleur van de kleding van je partner wijs. Jullie staan op de trouwdag (en op veel foto’s) veel naast elkaar en het is slim wanneer die kleur jou ook mooi staat.
  • kies een matte stof voor de jurk zodat het wit niet nóg intenser oogt.

In de volgende blog belicht ik een aantal stofsoorten voor een bruidsjurk. Want je kunt maar beter goed voorbereid zijn voordat je ‘ja zegt tegen wit.

dress Kate by Sarah Burton for Alexander McQueen, lace via eventsoiree, pearls via umla.tumblr.com, dress via Tumblr