Groen

Na al het heftige rood is het deze maand tijd voor groen. En ook deze kleur doet wat met je. Waar rood je aanzet tot actie en zeer aanwezig is heeft groen juist een kalmerend effect op lichaam en geest. Een groene omgeving stelt je gerust. Jouw lijf ontspant erdoor. Je vindt er je evenwicht sneller terug, ondanks je gestreste zenuwen.

Het ene groen is echter het andere niet. Er zijn ongelooflijk veel variaties van deze kleur. Tel alleen al eens de tinten die jij vandaag gezien hebt! Het kan variëren van fris, jong tot donker groen en ze stralen allemaal een andere boodschap uit. Fris groen doet denken aan de lente, aan nieuwe blaadjes die na een lange winter weer te voorschijn komen. Het geeft je een blij, verwachtingsvol gevoel. Dennengroen is donkerder en komt veel rustiger, soms zelf wat somber over. In het brede kleurenpalet kun je zowel de gezonde kleur van groente als venijnige gifgroen vinden. Daar moet toch wel een groen voor jou tussen zitten.

Welk groen past bij jou?

1- wat heb je nodig?

2- wat wil je uitstralen?

Bij vraag 1-

Met andere woorden welk groen past bij de kleuren van je uiterlijk?

Heb je koel of warm groen nodig om er zo goed mogelijk uit te zien.

Staat een lichte tint beter of heb je juist  een donkere nodig?

Warm groen doet wonderen voor jou als je goudblond of -bruin, rossig of koperkleurig haar hebt. Heel licht lime is ook perfect voor goudblond haar terwijl licht mintgroen beter past bij asblond haar. Olijfgroen staat vreselijk als je een koele ondertoon voor jouw kledingkleuren nodig hebt. Je gaat er groen van ellende door uitzien. Dan kun jij beter kiezen voor dennengroen. Diep donkergroen velours staat prachtig bij zwart haar. Het ziet er zelfs een beetje mysterieus uit. Dit zijn slechts algemeenheden, het beste is natuurlijk om secuur te kijken naar welke tinten en tonen van de veelzijdige kleur er bij jou persoonlijk passen!

Bij vraag 2 –

Dit gaat meer over welke boodschap jij anderen wil geven.

Heb je vriendelijk, onopvallend of juist statig groen nodig?

Hieronder vind je de tweede kleur infographic van Colourwise waar je dit keer een aantal groenen en de toepassing ervan kunt terugvinden. De lijst is niet compleet, want er zijn ook zoveel variaties! Maar dat had je inmiddels wel begrepen.

 

Infographic-Groen-2014  

Infographic © Colourwise
Foto: etsy.com, green coat – pinterest, tas via zsazsabellagio, green wall©jamesstewart, green dot – ©stephany leco