Blauwe ogen

Heb jij blauwe ogen? Dan kun jij er zo goed als zeker van uit gaan dat jij en Brad Pitt van dezelfde voorvader afstammen.
Zo’n 10.000 jaar geleden leefde er volgens Hans Eiberg van de universiteit uit Kopenhagen rond de Zwarte Zee een man die als eerste blauwe ogen had in plaats van bruine zoals ieder ander in die tijd. Dit kon gebeuren omdat het gen dat de hoeveelheid pigment bepaalt voor de kleur van haar, huid en ogen plotseling iets veranderde. Sindsdien groeide de familie van mensen met blauwe ogen en tot op de dag van vandaag hebben wij hier plezier van. Want wat is die kleur mooi!

Oogkleur en dan vooral blauw, groen of grijs, speelt een grote rol bij een kleuradvies. Ik let bijzonder goed op hoe de ogen reageren op de tinten van een kledingstuk dat je onder je gezicht houdt.
Wat neem je waar? Wordt je blik minder energiek, zijn er ineens rode randen om je oog zichtbaar of is je oogwit geler dan anders? Of zie je er fris en egaal uit?
Heb jij blauwe ogen dan bereik je deze frisheid al heel snel door een blauwe top aan te doen. Meestal weet je dit al lang en is dit echt geen origineel advies voor jou. Misschien heb je zelfs een hekel aan blauw gekregen omdat je het vroeger al zo vaak aan moest.

Toch nodig ik je uit om echt preciezer naar je oogkleur te kijken. Pak een handspiegel en onderzoek welke tint blauw je ziet. Is het bijvoorbeeld bleekblauw, vergeet-me-nietjes blauw, diep donkerblauw of juist blauw met bruine spikkels? Zoek daar een identiek gekleurd kledingstuk bij en ontdek wat er met jouw blik gebeurt. Het blauw van je ogen wordt namelijk nog krachtiger en die blik intenser. Je hebt een eyecatcher, een blikvanger gecreëerd door ogen en kleding te matchen.
Dus wanneer je echt iemands aandacht wil vasthouden weten jij en Brad Pitt wat jullie moeten doen!

 

Brad via The Hollywood Reporter, denims via the dailylady.eu, tonyblaise.com-CC, eye via tumblr