Infographic Oefeningen Rood01

Work-out

Dit keer een mini work-out waarbij je eens niet hoeft op te letten of rood je staat. Het gaat er meer om of rood goed voelt. Deze oefeningen zijn vooral voor warmbloedige mensen met krachtige energie. Je zou deze energie als ‘rood’ kunnen labelen.

Dus een work-out voor degene die vastbesloten, zelfverzekerd en gefocust zijn. Voor de gedreven ondernemende types, de doelgerichten, de actieven. Voor die mensen die snel ongeduldig of boos kunnen worden, zij die af en toe koppig of onbuigzaam zijn. Kortom voor die types die vurige innerlijke energie hebben. 

Is dit herkenbaar? Spaar dan deze week de oefeningen van rood.
Ze sluiten aan bij types met net zulke ‘rode’ energie zoals jij. Heb jij door jouw temperament sneller last van spierspanningen? Of kom jij door tijdgebrek niet toe aan lichamelijke en geestelijke ontspanning? Probeer dan toch eens de mini work-out. Deze is wel lekker kort, maar je kunt in die tijd net genoeg aandacht besteden aan wat knoop-, spanning- of pijnpunten. Een echte win / winsituatie! 🙂

– Vandaag krijg je de warming-up. Even aandacht voor jezelf en je focussen op de dingen waar je nu mee bezig bent. En een oefening voor als je lijf vast zit door die gedrevenheid van je. Jouw stijve nek kan er meteen weer wat losser door aanvoelen.

– Morgen vul ik het aan met een oefening voor wanneer je teveel van die tomeloze energie in je lijf hebt opgeslagen en je deze kort en krachtig wil afvoeren.

– De 3e dag komt er een feelgood oefening bij. Hiermee kun je ervaren hoe sterk die energie van jou is. Even stilstaan (of zitten) bij die krachtbron binnen in jezelf. Dit is jouw motor, hiermee drijf jij al je projecten aan.

Samen vormen ze jou rode mini work-out.

Maar ook als je niet zo’n vurig, warmbloedig type bent kun je ze gerust doen. Gewoon om je nek lekker te ontspannen, om in actie te komen of te voelen of jij rode krachtstroom hebt.

Volgende maand is er weer een mini work-out, dan voor een wat rustiger type.

Met dank aan Britt.

Afbeeldingen © Jan voor Colourwise