Bobbi Brown

Bruine kleding vind je niet veel in mijn kast, hooguit een paar laarzen en een tas in die kleur. Ok, geen bruin dus, maar spullen van de succesvolle make-up artist Bobbi Brown zou ik wel willen hebben!

Toen Bobbi in de jaren 80 begon waren de kleuren van make-up allemaal fel en uitbundig en van lipsticks helemaal. Zelf was ze meer een liefhebber van een ‘no make-up look’, maar daarvoor waren geen kleuren beschikbaar. Dus creëerde ze haar eigen lipsticks in10 tinten bruin die leken op de kleur van lippen. Het werd onmiddellijk een groot succes. Vrouwen waren er klaar voor om er meer naturel uit te zien. Vanaf dat moment maakte Bobbi flatterende en draagbare beautyproducten voor vrouwen die eruit willen zien als zichzelf.

Hoewel de kleuren van haar beautyproducten prachtig zijn, is het vooral de filosofie van haar bedrijf die me zo aanspreekt. Bobbi kijkt op een heel positieve manier naar vrouwen:
‘ When I see a woman, I don’t see what’s wrong. I see what’s right.’
Ze moedigt je dus aan om uit te gaan van je natuurlijke uiterlijk en dit met make-up te versterken om er nóg mooier uit te zien. Zo zet ze je in je kracht en geeft je zelfvertrouwen. Je wordt bij haar niet steeds gewezen op wat er allemaal niet klopt aan je gezicht zoals in veel glossy’s. Dat is een verfrissend statement!

Do good is feel good volgens Bobbi Brown. Daarom steunt haar organisatie ook een aantal sociale projecten zoals Dress for Success. Hier worden vrouwen in nood geholpen om hun onafhankelijkheid weer terug te krijgen. Ze krijgen een carrièreplanning en trainingen, kleding om te kunnen solliciteren, beautylessen en make-up producten. Door middel van educatie en persoonlijke aandacht hervinden ze zelfvertrouwen en zelfrespect om weer een eigen bestaan op te bouwen.
De vrouwen die mee gedaan hebben zeggen dat het veel verder gaat dan kleding en make-up, het gaat over hoop.
‘Beauty isn’t about looking perfect. It’s about celebrating your individuality.’
En daar kan best een beetje bruine lipstick bij.

Photo Bobbi Brown © Stuart W Conway for The Telegraph, foundation via sassismblog.com
©reated by Colourwise kleuradvies arnhem