food colour

Food colour

Natuurlijk wil ik er elke dag krachtig en fris uitzien. Dus draag ik de kleuren die bij mijn uiterlijk passen. Maar het kan nog beter! Door kleurrijke groenten en fruit te eten word ik van binnenuit ook gezonder en zie er daardoor fitter uit.
Zo kan ik rode tomaten eten waar veel lycopeen in zit als ik mijn huid wil helpen langer jong te blijven. Doe ik daar een gele paprika bij dan bevorder ik ook de elasticiteit van de huid. Groente & fruit met groene kleur helpt me mijn lichaam beter te ontgiften en door de witte varianten te eten voel ik me minder moe.
Naast deze beautyeffecten zitten er in groente en fruit ook nog eens veel bouwstoffen en zijn ze vooral lekker!
De Amerikaanse kunstenaar Tattfoo Tan wil graag dat iedereen zich daar bewust van wordt. Met één van zijn projecten herinnerde hij de inwoners van New York op een kleurige manier eraan om elke dag gezond te eten.
Tattfoo fotografeerde eerst 88 soorten groente & fruit op boerenmarkten en maakte er daarna kleurstalen van; zijn nature matching system. Deze kleuren gebruikte hij onder andere om metershoge kleurblokken in de stad te maken. Ze dienden niet alleen als eye-candy, maar tevens als informatie, inspiratie en vooral een reminder om je dagelijkse dosis kleur te nemen. 

Als ik een kleurenpaspoort voor mijn favoriete groente & fruit zou maken zou dat er totaal anders uitzien dan die van mijn kleding. Er zou juist veel oranje en goudgeel van pompoen, abrikoos, maïs en sinaasappel in zitten, terwijl dit niet echt kleuren zijn die mij er fris uit laten zien. Toch vind ik de mix & match tussen kleur en eten wel een heel interessant onderwerp. Ik verbind ze graag, want dan kan ik lekker en gezond koken combineren met mijn mooiste kleuren. Zo’n jurk van Yeonju Sung bijvoorbeeld is zo’n combi. Dat is nog eens een prachtige, kunstzinnige food colour!

foto’s ©Tattfoo Tan en © Yeonju Sung