Work-out oranje

Deze maand ook weer een mini work-out oranje dit keer. Handig nu het grote Oranje het best goed doet en jij jouw voetbaljurkje nog een tijdje langer aan wil. Zo blijf je lekker in vorm.
De oefeningen van de work-out zijn vooral geschikt voor mensen met actieve energie. Je zou deze energie als ‘oranje’ kunnen labelen.

Deze work-out past dus goed bij jou en je fanatieke aard. Jij bent een gedreven mens en het maakt niet uit of dit nu op het gebied van sport, kunst of ander soort werk is. Jij wilt altijd goed voorbereid zijn en houdt ervan jouw zaken onder controle te houden. Maar je twijfelt ook vaak of je het wel goed doet. Mensen zoals jij knallen kort en krachtig en zijn daarna snel moe, maar willen wel net zo lang doorgaan totdat het werk af is. Ook al duurt dat nog lang.
Is dit herkenbaar? Dan kun jij meteen met de oefeningen van oranje beginnen.
Ze zijn fijn voor als je een beetje uit balans bent of als je even bij moet komen.
Kom jij door jouw perfectionisme niet altijd toe aan lichamelijke en geestelijke ontspanning? De mini work-out is weliswaar kort, maar je kunt je er toch net iets rustiger en evenwichtiger door voelen.

– Begin met de warming-up. Hiermee heb je even aandacht voor jezelf en kun je je focussen op de dingen waar je nu mee bezig bent.
En een oefening voor als je lichaam wat wiebelig geworden is door die gedrevenheid van je. Je staat er weer wat steviger door.

– Daarna oefening #1 voor wanneer je je balans en concentratie wil terugvinden.
Heb je teveel energie verbruikt en voel je je een beetje moe? Kun je je even niet meer concentreren? Herstel dan met oefening #1

– Oefening #2 is voor als je de hele dag actief bezig bent geweest en jezelf flink onder druk hebt gezet. Om dan stresskwaaltjes te voorkomen kun je het beste op tijd ontspannen. Doe dat door je hamstrings en je rugspieren voorzichtig los te maken en …. tot rust te komen.

– Tenslotte feelgood oefening #3 waarmee je jezelf kunt afsluiten en opladen.
Deze oefening kun je doen als jouw gedachten alle kanten opvliegen. Bundel je energie weer door stil te zitten en even niets te hoeven doen.
Samen vormen ze jouw oranje mini work-out.

Maar ook als je niet zo’n actief type bent kun je ze doen hoor. Gewoon om lekker te bewegen! In je oranje jurkje bijvoorbeeld.

Met dank aan Britt. Afbeeldingen © Jan voor Colourwise