Les Bleus

Europa is deze weken in de ban van het voetbal in het land van Les Bleus. Het gaat eerlijk gezegd een beetje langs mij heen, want ik ben bezig met mijn eigen blauw. En om specifieker te zijn, met indigo. Wanneer ik een donkere kleur aan doe, kies ik het liefst voor dit diepe blauw in plaats van zwart.
Dit geeft een rustig en harmonieus beeld, waar zwart inmiddels te hard voor mij is geworden. In mijn kast hangen dan ook een aantal donkerblauwe kledingstukken die een stabiele basis zijn.

Naast die kleur zet ik ook de vorm van dessin in om mijn kleding echt bij mijn stemming aan te passen. Zo heb ik een indigo shirt met witte stippen waarbij die stippen niet strak in het gelid staan, maar wat vrijer op de stof gedrukt zijn. Ik combineer op deze manier de rust van het blauw met een vorm die beweeglijker is. Hierdoor is het shirt niet te netjes, maar wat frivoler en speelser.
Als de stipjes kleiner zouden zijn, wordt het totaalbeeld automatisch rustiger. Staan stipjes naast elkaar op een rij dan ziet het shirt er geordend en netjes uit, zijn de cirkels groot dan wordt het vrolijk, bijna clownesk.

In mijn top met gekartelde lijn zie je driehoeken en door deze vorm oogt het actief en dynamisch. Ik draag het graag wanneer ik mensen daadwerkelijk aan wil zetten tot deelname aan een activiteit.
De top met de gerafelde horizontale lijn is niet van mij, dit is een shirt van Alchemist. De vorm van de lijnen is speels, niet te streng. Helaas past deze niet bij me, want de strepen staan net iets te ver uitelkaar voor mij. Ik ben ‘petite’ en dan is zo’n grote tussenruimte al snel uit verhouding.

Ik kan dan beter een Bretonse trui dragen uit het land van Les Bleus, want daar staan de strepen dichter op elkaar. De blauwe horizontale lijnen en de frisse witte ondergrond maken het tot een vrolijke marine-look. Juist daardoor is het een all-time-favorite van mij.

Deze shirts zijn veel meer dan alleen kledingstukken. Het zijn betrouwbare vrienden waarmee ik precies die energie kan uitstralen die ik op dat moment nodig heb. En omdat ik een voorstander van #30Wear ben, vind ik het al helemaal niet erg om ze vaker te dragen!
Ik heb dus indigo voor bijna iedere gelegenheid, alleen niet voor het voetbal.