Geel maakt mooi

Echt? Zelfs als geel je niet staat? Ja, geloof het nou maar; geel maakt mooi!
En dat doe je door citroen, honing en geelwortel als beautyproduct te gebruiken. Als je er langer over nadenkt is het helemaal niet zo vreemd om eten ook in te zetten voor je persoonlijke verzorging. Jouw huid moet toch ook gevoed worden? Waarom dan niet met natuurlijke producten die zo veilig zijn dat je ze zelfs op kunt eten. We willen gezond blijven en ons goed voelen. Dat is vaak de reden dat we superfoods eten en je kunt ze nu ook voor je huid gaan gebruiken. Met het frisse geel van een citroen, het warme geel van kurkuma (zoals geelwortel ook genoemd wordt) en de gouden gloed van honing ga je zowel van binnen als van buiten stralen!

Een rondje op Pinterest brengt je bij de leukste recepten. Ik heb er een paar verzameld. Wat dacht je van zelf gemaakte zeep met citroenrasp voor een frisse geur? Of een deodorant zonder synthetische toevoegingen waar je alleen kokosnootolie, maïzena, baking soda en een paar druppels etherische citroenolie voor nodig hebt?

Wel even opletten! Citroenolie kan bruine vlekken op je huid geven wanneer je meteen na gebruik de zon in gaat.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de recepten nog niet allemaal heb uitgetest, maar het traditionele Indiase bruidsmasker met kurkuma voor een stralende huid heb ik wel gemaakt. Dat was best spannend, want dit specerij is een intens gele kleurstof. Ondanks het risico om het hele weekend met een geel hoofd rond te lopen heb ik het toch gemaakt. Als het al duizend jaar een succesnummer in India is, kan ik het best in een wat meer simpele uitvoering uit testen.

Recept:
1 theelepel kurkuma (geelpoeder) mengen met 2 theelepels rijstmeel en 3 eetlepels yoghurt. Zelf heb ik er nog een theelepel honing en een paar druppels zonnebloemolie door gemengd.
Trek een oud t-shirt aan en gebruik keukenhandschoenen om masker op te brengen. Was het knalgele masker er na 10 minuten af. Droog voor de zekerheid af met oude handdoek.

foto

Dat ging probleemloos! Zonder gele vlekken achter te laten!!! Ik had wel een zijde zacht gezicht.
Aanrader dus. Test wel even of je geen allergie hebt voor kurkuma.

Mooi toch dat geel?

 

Foto’s: citroen en druppel via Pinterest, specerijen via greenkitchenstories.com, schoonmaakspullen via designsponge.com